Rondfietsen in Utrecht en eten bij prachtige kasten

Rondfietsen in Utrecht en eten bij prachtige kasten

25 oktober 2016

Studenten staan veelal bekend als relatief simpel volk, vooral wat koken betreft. Het stereotype studentje bestelt iedere avond bij thuisbezorgd.nl. Of nog erger: hij blaast het koude stuk pizza dat toevallig nog achter in de koelkast lag te rotten nieuw leven in, door elk beetje voedingswaarde dat er überhaupt in al zat, eruit te laten stralen door de magnetron. Maar dat niet alle studenten aan deze beschrijving voldoen, bleek afgelopen vrijdag maar weer eens.

De activiteitencommissie van Ultrajectum organiseerde namelijk een heuse ‘Rondfietsmaaltijd’. Drie huizen werden opengesteld voor leden die zich hebben opgegeven voor deze activiteit. De leden werden daar verblijd door de culinaire uitspattingen van hun gastheren en -vrouwen. De voor-, hoofd- en nagerechten werden door 6 duo’s om de beurt bij de verschillende drie locaties verorberd.

Behalve de Ivoordreef, stelden ook de Taagdreef en Briljant, twee zogenaamde ‘kasten’ van Ultrajectum, hun deuren open voor de hongerige leden. Even voor de lezers onder ons die (nog) geen lid zijn van onze prachtige studentenvereniging:  ‘kasten’ zijn huizen waarin minimaal 3 leden van de vereniging wonen, en waar met enige regelmaat feesten worden georganiseerd.

Onze leden ontpopten zich tot ware chef-koks en souschefs. Zij serveerden de meest verrukkelijke gerechten. Van een zalmpasta bij de Taag (u leest het goed, waarde leden en lezers, de heren kunnen koken!) tot een droomkwarktaart bij de Ivoordreef.  Om over Briljant maar te zwijgen: alleen al het voorgerecht was zeer feestelijk. Voor een overheerlijke bruschetta met spinazie, gerookt spek en semi-zongedroogde tomaatjes draaiden onze briljante gastvrouwen hun hand niet om.

Ook qua aankleding hebben de gastheren en –vrouwen hun uiterste best gedaan. Een sfeerkaarsje hier; een zwoel achtergrond muziekje daar. Het kon niet op. Maar de grootste verrassing blijft toch de Taagdreef. De heren hebben voor de gelegenheid zelfs waxinelichtjes uit de kast getrokken. Chapeau!

Al met al was het een heerlijke, maar vooral ook gezellige avond. Activiteitencommissie, superthanks voor de goede organisatie! We kijken nu al uit naar de volgende activiteit.

Kusjes!

Foto: Mirjam Rasmussens