Studeren in Utrecht

Ga jij studeren in de mooie Domstad in het hartsie van het land? Lees dan hier alles wat je moet weten voordat je met je studie in Utrecht begint!

Studentenvereniging Ultrajectum

Ultrajectum is een christelijke studentenverenging voor hbo-ers in Utrecht. Wij zijn een enthousiaste groep van 65 jongeren. Elke woensdagavond komen we samen in de mooiste stad van Nederland: Utrecht. De woensdagavond is dé avond van Ultrajectum. Na gezellig bij iemand thuis gegeten te hebben, ontmoeten we elkaar in onze weefkelder. De werfkelder is een gezellige ondergrondse ruimte, met een bar en dansvloer.

Christelijke studentenvereniging in Utrecht

Onze christelijke achtergrond maakt ons uniek als studentenvereniging in Utrecht. Samen met vele andere christelijke verenigingen maken wij onderdeel van het BOCS. Het BOCS (Broeder Overleg Christelijke Studenten) is een koepelvereniging van zes Utrechtse studentenverenigingen. Zes unieke verenigingen met hun eigen cultuur, maar wel een gemeenschappelijk kenmerk: het christelijk geloof. Door middel van het BOCS en bijbelstudies geven wij een laagdrempelige input aan je geloofsleven. Samen met je verenigingsgenoten en andere verenigingen kan je op deze manier jezelf ontwikkelen, ook in je geloof!

Studeren in Utrecht - Ultrajectum

Op kamers in Utrecht

Een kamer vinden gaat een stuk gemakkelijk met een studentenvereniging. Het netwerk van de leden is een onderschatte factor die je zoekproces kan versnellen. Het grootste gedeelte van Ultrajectum-leden heeft namelijk een kamer in Utrecht. Ben jij op zoek naar een kamer? Stuur ons gerust een berichtje, wie weet hebben wij een plekje voor je. Of kijk eens op www.studentenstekkie.nl, dé kamersite voor christelijke jongeren!

Waarom Utrecht?De Oudegracht in Utrecht

Natuurlijk, de Domtoren. Maar Utrecht is meer dan de 112 meter hoge Domtoren. Wat te denken van populaire clubs en kroegjes als Mick O’ Connels, Het Pakhuis, Havana, winkelcentrum Hoog Catherijne, FC Utrecht, etc. En ook niet onbelangrijk: De Universiteit en Hogeschool Utrecht. De stad kent ruim 64.000 studenten, een echte studentenstad dus. Genoeg ingrediënten om een fantastische studententijd te beleven.

Heb jij interesse om te gaan studeren in Utrecht? Of om lid te worden van een christelijke studentenvereniging? Neem gerust contact met ons op of kom een woensdagavond langs! Kies voor de tijd van je leven!